BuddyDev

Search

[Resolved] Auto join group plugin not working

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 9
    Luke Mohr on #35813

    Does the Auto join group plugin work with the BuddyBoss theme?

    Ive downloaded it and tested but it only adds users to 2 out of 14 of the groups.
    I cant see why/how it wouldn’t add them to others as ive kept them conditions them same format.. https://prnt.sc/xpkkpp

    happy to provide you wp-admin creds to staging site to see if you can find out why not working

  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 2986
    Ravi on #35823

    Hello Luke,

    Sorry for inconvenience. I have tested it on my server with firstname field and start-with operator and it is working for me. Please let how are you trying auto joining i.e. Using “Syncronise Existing User” or “on user activate” account. Also, What type of field Interest is like text, textarea etc.

    Regards
    Ravi

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 9
    Luke Mohr on #35824

    hi ravi

    im using on “account activation ” and “profile update”

    please note i also do have this plugin active – but assuming this is not causing an issue running both together? https://buddydev.com/plugins/bp-auto-activate-auto-login/

    i think they are just text value in a check box setting when i create under Profile Field
    https://prnt.sc/xq1ipt

    when i click on it in the Conditions -Interests are showing up as a Xprofile field.

  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 2986
    Ravi on #35831

    Hello Luke,

    Thank you for the acknowledgement. Please give it a show with equalto operater and value exact same as option value. Please let me know if it works or not.

    Regards
    Ravi

    • This reply was modified 3 years, 3 months ago by Ravi.
  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 9
    Luke Mohr on #35865

    ive tried that, but it only works on a few/some
    and i cant see why.. everything is identical in configuration.. all set as exact value with equalto …

    i think it could be because we have a tick box selection..it works on drop down but on tick box i think it is only auto joining the top item on the list? can you change code to include tick boxes so if multiple check boxes are selected it joins all those groups selected?

  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 2986
    Ravi on #35867
    This reply has been marked as private.
  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 9
    Luke Mohr on #35870
    This reply has been marked as private.
  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 2986
    Ravi on #35881

    Hello Luke,

    Thank you for sharing the details. With multi select fields ‘=’ and ‘!=’ operators are not supported. Regarding the problem it seems BuddyPress store ‘&’ as ‘&’ in database. So I have tried value as ‘Sports & Entertainment’ with in operator and successfully group is adding to the related members. Please have a look

    Screenshot:
    https://tinyurl.com/y36fs6jn

    Regards
    Ravi

    • This reply was modified 3 years, 3 months ago by Ravi.
  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 9
    Luke Mohr on #35887
    This reply has been marked as private.
  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 2986
    Ravi on #35889

    Hello Luke,

    Please try adding comma ‘,’ after each interest value in condition. Please let me know if the issue persists or not.

    Regards
    Ravi

The topic ‘ [Resolved] Auto join group plugin not working’ is closed to new replies.

This topic is: resolved