BuddyDev

Search

[Resolved] Auto Join not working for new users

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 4
    Tomas Gennari on #40426

    Hi,

    Bought and installed the Auto Join Groups.
    > Website running up-to-date WordPress and Buddypress.
    > Theme OLYMPUS + YOUZIFY.

    Created an Auto List so that current + new users get added automatically to a certain group, based on an Buddypress Extended Profile variable (Country where the user is from).
    Then that user gets added automatically to the Group for that country on registration/activation and also on changing their profile.

    It just isn’t happening.
    When I create a new user, with the right info in the registration process, the new user doesn’t get added to that group.
    HOWEVER, they do get added to the group if I SYNC that Auto List.

    Lastly, I made sure that the Auto Join Group Settings have all three boxes checked on ‘When to apply group lists’.

    Please help.
    Thanks,

  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 1796
    Ravi on #40427

    Hello Tomas,

    Thank you for using the plugin. Please let me know the following things:

    1. Are you single or multiple conditions for joining the group?.
    2. What are the field types you are comparing with what operators?.
    3. What registration form you are using is BuddyPress or any other?.

    PS: Please give it shot after deactivating youzify temporarily there might be chances of issue of conflict.

    Regards
    Ravi

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 4
    Tomas Gennari on #40464

    Hi Ravi,
    Thanks for the prompt reply. I really need this plugin to work!

    To answer your questions:

    1. Are you single or multiple conditions for joining the group?.
    SINGLE CONDITION.

    2. What are the field types you are comparing with what operators?.
    Xprofile Field –> EQUAL TO –>

    3. What registration form you are using is BuddyPress or any other?
    I am using the Youzify form. Which -I think- is basically the BuddyPress form but with make up.
    I tried deactivating Youzify and then created a new user. Still got the same result.
    New user was not added to the group automatically.
    HOWEVER, when manually syncing that group from the Auto List settings, the user was synced and added to the group.

    Please advise!
    Warm regards,

  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 1796
    Ravi on #40505

    Hello Tomas,

    Thank you for the details.

    Point 2:
    The operator is fine please do also let me know the type of Xprofile field e.q. text, dropdown, etc.

    Point 3:
    Are you now using BuddyPress Registration Form or trying to add a user from add user screen under the “Users section”

    Is there any chance you are using any kind of cache plugin if yes, Please flush out the cache and then try?

    Regards
    Ravi

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 4
    Tomas Gennari on #40508

    Hello Ravi,

    Point 2:
    It is a Dropdown field with ~150 Options (I have no idea if this could somehow affect the outcome. But it sounds unlikely)

    Point 3:
    I am using the BuddyPress Registration form, styled by the Youzify plugin.

    I am not using any Cache Plugins.

    Can grant you admin access if you want.

    Regards,
    Tom

  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 1796
    Ravi on #40520
    This reply has been marked as private.
  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 4
    Tomas Gennari on #40551
    This reply has been marked as private.
  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 1796
    Ravi on #40553

    Hello Tomas,

    Thank you for sharing the details. I have checked and testing the functionality by creating a test account “buddydevsupport” and the group is successfully adding to my account. Please give it a shot another time and check if this is working for you or not.

    Regards
    Ravi

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 4
    Tomas Gennari on #40554

    Yup! It is working now!
    Close ticket Ravi.
    Thanks for being so supportive!

  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 1796
    Ravi on #40577

    Hello Tomas,

    Thank you for the acknowledgment. I am glad that I could help.

    Regards
    Ravi

The topic ‘ [Resolved] Auto Join not working for new users’ is closed to new replies.

This topic is: resolved