BuddyDev

Search

[Resolved] Gallery Created But Not Showing Up

  • Profile photo of Mary Pearson
    Participant
    Initiated
    Posts: 5
    Mary Pearson on #7310

    I have created on gallery with 5 pics.
    I have created a page to show the galleries at https://dating.christiangays.com/galleries/

    The page says that there are no galleries available.
    My settings are for “Logged in Members” only but I did try changing it to Public, without any change.

    My BuddyPress page is set to Galleries.
    Enable Gallery Directory is Yes
    Enable Media Directory is Yes
    Enable Galleries for Sitewide, User and Group are all Yes

    What am I missing that is preventing the galleries to show up?
    Thank you.

    // Generated by the MediaPress Debug tool //

    Multisite: Yes

    SITE_URL: https://dating.christiangays.com
    HOME_URL: https://dating.christiangays.com

    WordPress Version: 4.7.2
    Permalink Structure: /%postname%/

    Active Theme: GeneratePress Child 0.1
    Parent Theme: GeneratePress Child 0.1

    Registered Post Stati: publish, future, draft, pending, private, trash, auto-draft, inherit, closed, spam, orphan, hidden

    // Browser Details //
    Browser Name: Firefox
    Browser Version: 51.0
    Browser User Agent String: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.12; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0
    Platform: Apple
    // End Browser Section //

    PHP Version: 5.6.30
    PHP Extensions: Core,date,ereg,libxml,openssl,pcre,zlib,filter,hash,Reflection,SPL,session,standard,cgi-fcgi,bcmath,bz2,calendar,ctype,curl,dom,mbstring,fileinfo,ftp,gd,gettext,iconv,imap,intl,json,exif,mcrypt,mysqlnd,mysql,mysqli,PDO,pdo_mysql,pdo_sqlite,Phar,posix,SimpleXML,soap,sockets,SourceGuardian,sqlite3,tidy,tokenizer,xml,wddx,xmlreader,xmlrpc,xmlwriter,xsl,zip,mhash,ionCube Loader,Zend Guard Loader,Zend OPcache
    GD enabled: Yes

    //GD Info
    GD Version: bundled (2.1.0 compatible)
    FreeType Support: 1
    FreeType Linkage: with freetype
    T1Lib Support: 1
    GIF Read Support: 1
    GIF Create Support: 1
    JPEG Support: 1
    PNG Support: 1
    WBMP Support: 1
    XPM Support: 1
    XBM Support: 1
    WebP Support: 1
    JIS-mapped Japanese Font Support:
    // End GD Info

    MySQL Version: 5.6.35
    Web Server Info: Apache

    WordPress Memory Limit: 64M
    PHP Safe Mode: No
    PHP Memory Limit: 256M
    PHP Upload Max Size: 256M
    PHP Post Max Size: 256M
    PHP Upload Max Filesize: 256M
    PHP Time Limit: 90
    PHP Max Input Vars: 10000
    PHP Arg Separator: &
    PHP Allow URL File Open: Yes
    WP_DEBUG: Enabled
    SCRIPT_DEBUG: Disabled

    // Table Prefix //
    Table Base Prefix: bbvsf_
    Table Prefix: bbvsf_3_

    Show On Front: page
    Page On Front: Dating For Christian Gays, Lesbians, Bisexual and Transgender (#17)
    Page For Posts: (#0)

    Session: Disabled
    Session Name: PHPSESSID
    Cookie Path: /
    Save Path:
    Use Cookies: On
    Use Only Cookies: On

    DISPLAY ERRORS: N/A
    FSOCKOPEN: Your server supports fsockopen.
    cURL: Your server supports cURL.
    SOAP Client: Your server has the SOAP Client enabled.
    SUHOSIN: Your server does not have SUHOSIN installed.

    ACTIVE PLUGINS:

    bbPress: 2.5.12
    bbPress Enable TinyMCE Visual Tab: 1.0.1
    BbPress Notification: 1.1.0
    bbpress Simple View Counts: 0.2
    BP Profile Search: 4.7.2
    BuddyPress: 2.7.4
    BuddyPress Compliments: 1.0.7
    Buddypress Shortcodes: 1.2
    Huge IT Responsive Slider: 2.3.7
    MediaPress: 1.0.7
    WP-Sweep: 1.0.9
    WPFront Notification Bar: 1.7
    WPFront Scroll Top: 1.5
    WP Private Content Plus: 1.13
    WP Sitemap Page: 1.6
    Yoast SEO: 4.2.1

    NETWORK ACTIVE PLUGINS:

    Spider Random Post: 2.0.4
    Admin Columns Pro: 3.8.9
    Anti-Spambot Email Shortcode: 1.1.1
    Arconix FAQ: 1.6.1
    bbPress Enable TinyMCE Visual Tab: 1.0.1
    BbPress Notification: 1.1.0
    bbpress Simple View Counts: 0.2
    bbPress: 2.5.12
    BP Profile Search: 4.7.2
    BuddyPress Compliments: 1.0.7
    Buddypress Shortcodes: 1.2
    BuddyPress Xprofile Custom Fields Type: 2.6.2
    BuddyPress: 2.7.4
    Category Sticky Post: 2.10.1
    Spam Protection by CleanTalk: 5.57.1
    Display Widgets: 2.05
    Email Login Auth: 0.4
    Force Strong Passwords: 1.7
    Global Site Search: 3.2.2
    Google Analytics Dashboard for WP: 4.9.6.1
    GP Premium: 1.2.94
    Image Upload for BBPress: 1.1.12
    Join My Multisite: 1.8
    Nav Menu Roles: 1.8.6
    Post Indexer: 3.0.6.4
    Redirection: 2.5
    Rename wp-login.php: 2.5.5
    Reveal IDs: 1.5.1
    Shortcodes in Menus: 3.1
    Signup TOS: 1.3.5
    Simple Custom CSS: 3.3
    Simple Sitemaps For Multisite: 1.1
    Spacer: 3.0.4
    SysInfo: 1.1.0
    TablePress Extension: Remove Edit Link: 1.0
    TablePress: 1.7
    TinyMCE Advanced: 4.4.3
    Visual Term Description Editor: 1.5.0
    Wordfence Security: 6.3.1
    Yoast SEO: 4.2.1
    ManageWP – Worker: 4.2.16
    WP Force SSL: 1.3
    WP-Mail-SMTP: 0.10.1
    Nested Pages: 1.6.5.2
    WP Sitemap Page: 1.6
    WPFront Notification Bar: 1.7
    SmartCrawl: 1.7.7
    WPMU DEV Dashboard: 4.3
    WP Pro Ad System: 4.7.5

    // MediaPress Settings //

    active_components: sitewide,members,groups
    default_status: loggedin
    active_statuses: public,loggedin
    active_types: photo,video,audio
    extensions: jpeg,jpg,gif,png,mp4,flv,mpeg,mp3,wmv,midi,zip,gz,doc,pdf,docx,xls
    mpp_upload_space: 10
    mpp_upload_space_groups: 10
    show_upload_quota: 1
    default_storage: local
    enable_debug: 0
    enable_gallery_archive: 1
    gallery_archive_slug: galleries
    gallery_permalink_slug: gallery
    sitewide_active_types: photo,video,audio
    sitewide_photo_gallery_default_view: default
    sitewide_video_gallery_default_view: default
    sitewide_audio_gallery_default_view: default
    has_gallery_directory: 1
    has_media_directory: 1
    activity_upload: 1
    autopublish_activities: create_gallery,add_media
    activity_photo_default_view: default
    activity_video_default_view: default
    activity_audio_default_view: default
    show_orphaned_media: 0
    delete_orphaned_media: 1
    activity_media_display_limit: 6
    members_active_types: photo,video,audio
    members_enable_type_filters: 1
    members_photo_gallery_default_view: default
    members_video_gallery_default_view: default
    members_audio_gallery_default_view: default
    galleries_per_page: 20
    media_per_page: 20
    media_columns: 4
    gallery_columns: 4
    show_gallery_description: 1
    show_media_description: 0
    enable_audio_playlist: 1
    enable_video_playlist: 1
    enable_media_comment: 1
    enable_gallery_comment: 1
    load_lightbox: 1
    enable_activity_lightbox: 1
    enable_gallery_lightbox: 1

    // End of MediaPress Settings //

  • Profile photo of 1002
    Participant
    Initiated
    Posts: 13
    1002 on #7398

    Hello,
    The same issue (without answer) on wordpress support: https://wordpress.org/support/topic/i-cant-see-galleries/

  • Profile photo of Brajesh Singh
    Keymaster
    Yogi
    Posts: 4619
    Brajesh Singh on #7399

    Hi Mario,
    I am sorry for the inconvenience, we don’t monitor the wp.org forum at the moment. We will try to keep an eye there too in future.

    I just had a look at your screenshots, and you gallery seems perfectly fine to me(they have the component/type and status assigned).

    The only reason it may not appear is some plugin/code modifying the WP_Query( pre_get_posts filter). before being sure, Can you please do me a favour and enable debug mode in the MediaPress settings.

    Once you have done that, please visit Dashboard->Media and click on Edit of any of the MediaPress uploaded media.

    At the bottom of that pages, there should be some debug info. if possible, Please post that for me.

    Thank you
    Brajesh

  • Profile photo of 1002
    Participant
    Initiated
    Posts: 13
    1002 on #7401
    This reply has been marked as private.
  • Profile photo of Brajesh Singh
    Keymaster
    Yogi
    Posts: 4619
    Brajesh Singh on #7416

    Hi Mario,
    Thank you.

    can you please check this and let me know the results.

    1. Please enable debug info from MediaPress->settings->general screen(bottom)

    2. Please Visit Dashboard->Media

    3. Click on any of the photo uploaded via MediaPress

    4. In the modalbox, Please look at the right side bottom. You will see 3 links

    
    
    View attachment page | Edit more details |  Delete Permanently
    
    

    5. Click on the “Edit more details”

    6. Please look at the bottom of this page. You should see a table like this

    
    
    Component	sitewide
    Type	photo
    Status	public
    Is Orphan Media	No
    Storage Method	local
    Valid Media?	Yes
    
    

    Can you please post me the exact table. That will give me the idea if the problem is happening due to unassigned components etc or not?

    Thank you
    Brajesh

  • Profile photo of 1002
    Participant
    Initiated
    Posts: 13
    1002 on #7419
    This reply has been marked as private.
  • Profile photo of Brajesh Singh
    Keymaster
    Yogi
    Posts: 4619
    Brajesh Singh on #7445

    Hi Mario,
    I am sorry the week has been hectic and I could not reply on time.

    from your last reply, It is clear that MediaPress is working as expected(the component/status/type is set properly).

    Here is what might be happening, one of the plugin or some code is modifying is WP_Query loop( most probably using pre_get_posts) without checking properly and that is causing the issue.

    Please try by disabling any custom/code, plugin /changing theme. Please do let me know what was causing it. I can add it to our list of conflicts.

    Thank you
    Brajesh

  • Profile photo of 1002
    Participant
    Initiated
    Posts: 13
    1002 on #9483

    Hi,

    Sorry for the delay, I tried to found what’s happen and after I forgot.

    I checked with a plugin which plugin use pre_get_posts on the gallery page.

    I found this:
    action: pre_get_posts
    Priority: 1
    WPSEO_Sitemaps–>redirect
    Priority: 4
    bbp_pre_get_posts_normalize_forum_visibility
    Priority: 10
    Wpnw_Pro_Public–>wpnw_pro_news_display_tags
    WpSmush–>smushit_orderby
    mpp_filter_archive_page_galleries
    SearchFilter

    I tried to deactivate related plugin, the pre_get_posts become:
    action: pre_get_posts
    Priority: 4
    bbp_pre_get_posts_normalize_forum_visibility
    Priority: 10
    mpp_filter_archive_page_galleries
    SearchFilter

    but nothing changed.

    Finally maybe is bbp with the hook bbp_pre_get_posts_normalize_forum_visibility

    I will try to found but it’s not easy :/

  • Profile photo of Brajesh Singh
    Keymaster
    Yogi
    Posts: 4619
    Brajesh Singh on #9502

    Hi Mario,
    Welcome back.

    Most probably it is ‘Wpnw_Pro_Public’. Can you disable it for a moment and check it that makes the plugin work or not?

  • Profile photo of 1002
    Participant
    Initiated
    Posts: 13
    1002 on #9509

    I tried but nothing change.
    I tried to deactivate bbpress too but without success.

    Maybe the problem come from my theme, I can contact the dev’ but I’m not what I need to ask?

The topic ‘ [Resolved] Gallery Created But Not Showing Up’ is closed to new replies.

This topic is: resolved