BuddyDev

Search

Mediapress Galleries not showing up on Gallery page

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 11
    ngoegan on #2688

    I installed Mediapress 1.0.2 on WordPress 4.4.2, Buddypress 2.4.3, , activated it, created a page called “Gallery” and in settings > buddypress > pages – associated wordpress’ “gallery” page with Buddypress’ component directory titled “gallery”
    I then added the gallery page to the primary menu in appearance > menu and it is now showing in the nav bar.

    I added a gallery and added a cover image to it under Mediapress > add photo gallery.

    But When I click on the gallery page there are no gallerys. I know the functionality is there because it says “all galleries: 0” and “filter by” with a drop down to select “all galleries” or “photo” etc. So the page is correctly linked, but it is not showing the gallery I created.

    Please help. Thank you.

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 11
    ngoegan on #2689

    Okay, I found an older post and it said to select “photo” from the filter, when I do that, my galleries appear. However, as soon as I leave the page and return, “all galleries” shows 0 again. People will think there are no galleries when in fact they are, is this a glitch or is there a way to fix it?

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 11
    ngoegan on #2690

    I’m also unable to upload files by clicking “upload” on any of the galleries from the page 🙁

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 11
    ngoegan on #2691

    In case it matters, I’m using the spacious theme, which came recommended on the wpmudev.org buddypress set up guide here: https://premium.wpmudev.org/blog/buddypress-guide/

  • Keymaster
    (BuddyDev Team)
    Posts: 22166
    Brajesh Singh on #2692

    Hi ngoegan,
    Thank you for using MediaPress. I am sorry for for the inconveniences.

    Can you please visit MediaPress->settings and tell me if you have saved the settings atleast once. Also, What is the default privacy set?

    Thank you
    Brajesh

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 11
    ngoegan on #2695

    Yes, I have saved it many times and privacy is set to “public”

  • Keymaster
    (BuddyDev Team)
    Posts: 22166
    Brajesh Singh on #2699

    Can you please visit “MediaPress->Tools” and post me the debug log? That will help me to understand the issue and assist you better.

    Thank you
    Brajesh

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 11
    ngoegan on #2700

    // Generated by the MediaPress Debug tool //

    Multisite: No

    SITE_URL: http://www.charlottemasoneducation.org
    HOME_URL: http://www.charlottemasoneducation.org

    WordPress Version: 4.4.2
    Permalink Structure: /%postname%/

    Active Theme: Spacious 1.3.7

    Registered Post Stati: publish, future, draft, pending, private, trash, auto-draft, inherit, closed, spam, orphan, hidden

    // Browser Details //
    Browser Name: Chrome
    Browser Version: 48.0.2564.109
    Browser User Agent String: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/48.0.2564.109 Safari/537.36
    Platform: Windows
    // End Browser Section //

    PHP Version: 5.2.17
    PHP Extensions: date,libxml,openssl,pcre,zlib,bcmath,bz2,calendar,ctype,curl,dbase,dom,hash,filter,ftp,gd,gettext,session,iconv,standard,json,mbstring,mcrypt,mhash,mime_magic,mssql,mysql,SimpleXML,odbc,posix,pspell,Reflection,imap,SPL,mysqli,soap,sockets,exif,tidy,tokenizer,wddx,xml,xmlreader,xmlrpc,xmlwriter,xsl,zip,cgi-fcgi,magickwand,imagick,PDO,pdo_sqlite,SQLite,pdo_mysql,SourceGuardian,ionCube Loader,Zend Optimizer
    GD enabled: Yes

    //GD Info
    GD Version: bundled (2.0.34 compatible)
    FreeType Support: 1
    FreeType Linkage: with freetype
    T1Lib Support:
    GIF Read Support: 1
    GIF Create Support: 1
    JPG Support: 1
    PNG Support: 1
    WBMP Support: 1
    XPM Support: 1
    XBM Support: 1
    JIS-mapped Japanese Font Support:
    // End GD Info

    MySQL Version: 5.5.42-37.1
    Web Server Info: Apache

    WordPress Memory Limit: 40M
    PHP Safe Mode: No
    PHP Memory Limit: 256M
    PHP Upload Max Size: 64M
    PHP Post Max Size: 64M
    PHP Upload Max Filesize: 64M
    PHP Time Limit: 30
    PHP Max Input Vars: 1000
    PHP Arg Separator: &
    PHP Allow URL File Open: Yes
    WP_DEBUG: Disabled
    SCRIPT_DEBUG: Disabled

    // Table Prefix //
    Table Prefix: wp_

    Show On Front: page
    Page On Front: Home (#2)
    Page For Posts: (#0)

    Session: Disabled
    Session Name: PHPSESSID
    Cookie Path: /
    Save Path: /tmp
    Use Cookies: On
    Use Only Cookies: Off

    DISPLAY ERRORS: On (1)
    FSOCKOPEN: Your server supports fsockopen.
    cURL: Your server supports cURL.
    SOAP Client: Your server has the SOAP Client enabled.
    SUHOSIN: Your server does not have SUHOSIN installed.

    ACTIVE PLUGINS:

    bbPress: 2.5.8
    BP Login Redirect: 2.2
    BP Registration Options: 4.2.11
    BuddyPress: 2.4.3
    BuddyPress Forum Editor: 1.0
    BuddyPress Simple Events: 1.4.5
    MediaPress: 1.0.2

    // MediaPress Settings //

    active_components: sitewide,groups
    default_status: public
    active_statuses: public,friendsonly,groupsonly
    active_types: photo,doc
    extensions: jpeg,jpg,gif,png,mp4,flv,mpeg,mp3,wmv,midi,zip,gz,doc,pdf,docx,xls
    mpp_upload_space: 500
    mpp_upload_space_groups: 25000
    show_upload_quota: 0
    default_storage: local
    enable_gallery_archive: 0
    gallery_archive_slug: galleries
    gallery_permalink_slug: gallery
    sitewide_active_types: photo,doc
    sitewide_photo_gallery_default_view: default
    sitewide_doc_gallery_default_view: default
    has_gallery_directory: 1
    has_media_directory: 1
    activity_upload: 1
    autopublish_activities: add_media
    activity_photo_default_view: default
    activity_doc_default_view: default
    show_orphaned_media: 0
    delete_orphaned_media: 0
    groups_active_types: photo,doc
    groups_photo_gallery_default_view: default
    groups_doc_gallery_default_view: default
    enable_group_galleries_default: yes
    contributors_can_edit: 1
    contributors_can_delete: 1
    groups_enable_my_galleries: 1
    galleries_per_page: 20
    media_per_page: 20
    media_columns: 4
    gallery_columns: 4
    show_gallery_description: 0
    show_media_description: 0
    enable_audio_playlist: 1
    enable_video_playlist: 1
    enable_media_comment: 1
    enable_gallery_comment: 1
    load_lightbox: 1
    enable_activity_lightbox: 1
    enable_gallery_lightbox: 1

    // End of MediaPress Settings //

  • Keymaster
    (BuddyDev Team)
    Posts: 22166
    Brajesh Singh on #2701

    Thank you.
    It helps a lot. Can you please settings->Sitewide gallery and change the permalink slug from ‘gallery’ to ‘albums’ and then please visit Settings->Permalinks and try changing and restoring the permalinks. Last step is needed to flush the rewrite rules.

    We have a slug conflict between gallery directory and single gallery permalink and that may be causing the issue. This is one of the things that we can check before debugging further.

  • Participant
    Level: Initiated
    Posts: 11
    ngoegan on #2702

    Okay, I did all that. You wanted me to go to Settings > Permalinks and change it a different permalink – like “plain” and save. Then switch it back to postname and save – is that correct?

    I did that and it is still showing “Galleries: 0”

The topic ‘Mediapress Galleries not showing up on Gallery page’ is closed to new replies.

This topic is: not resolved