BuddyDev

Search

BuddyPress Member Types Pro: member types not auto assigned anymore in groups

  • Participant
    Level: Enlightened
    Posts: 33
    Erwin Van den Bogaert on #35022

    Hello,

    Is it possible that due to the latest Buddypress updates this functionality no longer works? Users will no longer be assigned to a group after creation.

    Thank you
    Erwin

  • Keymaster
    (BuddyDev Team)
    Posts: 21833
    Brajesh Singh on #35026

    Hi Erwin,
    Thank you for using the plugin.

    Can you please tell me the steps to re-create it.
    Is it happening on user account activation or is it happening on member type change from the User’s list page?

    Regards
    Brajesh

  • Participant
    Level: Enlightened
    Posts: 33
    Erwin Van den Bogaert on #35027

    Hello,

    Thanks for the quick response.

    It happens when creating a new user:

    – automatic assignment to groups does not work
    – The automatic avatar doesn’t work anymore either

    Thanks a lot!
    Erwin

  • Keymaster
    (BuddyDev Team)
    Posts: 21833
    Brajesh Singh on #35030

    Hi Erwin,
    Thank you for the prompt reply.

    Can you please visit Dashboard->Users and check if the member types are assigned to the new user?

    Please let me know if it is or not?

    Thank you
    Brajesh

  • Participant
    Level: Enlightened
    Posts: 33
    Erwin Van den Bogaert on #35031

    Hi there,

    Yes, they are assigned.

    Thanks
    Erwin

  • Keymaster
    (BuddyDev Team)
    Posts: 21833
    Brajesh Singh on #35033

    Hi Erwin,
    Thank you.

    We are looking into it. Please allow us 24 hours to get back to you.

    Regards
    Brajesh

  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 2459
    Ravi on #35046

    Hello Erwin,

    Issue is fixed for BuddyPress 7.0. Please upgrade to the latest version of the plugin.

    Regards
    Ravi

  • Participant
    Level: Enlightened
    Posts: 33
    Erwin Van den Bogaert on #35050

    Hi,

    It seems that the assignment to the groups works again. Thanks a lot!

    However, the avatar function does not yet work.

    Thanks
    Erwin

  • Keymaster
    Level: Yogi
    (BuddyDev Team)
    Posts: 2459
    Ravi on #35051

    Hello Erwin,

    Thank you for the acknowledgement. I have tested it and it is working for me. Is there any chance you have disabled “Override member avatar” settings under “Settings > Member Types > Miscellaneous” Yes or No. Please let me know.

    Regards
    Ravi

  • Participant
    Level: Enlightened
    Posts: 33
    Erwin Van den Bogaert on #35063

    Hello there,

    I’ve checked it and they are definitely ticked. So I don’t understand what’s going on.

    Thanks
    Erwin

You must be logged in to reply to this topic.

This topic is: not resolved